Nieuwe FMT SpeedOne Viper PKD- freesbody

De FMT SpeedOne heeft zich als PKD- freesbody in de basis bewezen als een betrouwbaar en uniek concept voor het bewerken met hoge snijsnelheden & voedingen van aluminium en aluminiumlegeringen. Aluminiumlegeringen met een laag silicium- percentage vragen hoge snijsnelheden terwijl legeringen met een hoog silicium- percentage een lagere snijsnelheid met hogere voeding verlangen. De maximaal toelaatbare condities worden doorgaans bepaald door het aantal beschikbare snijkanten en het gereedschapdesign.

Om inzetbaarheid van FMT SpeedOne verder te vergroten zijn snijkanten van de PKD- cartridges verlengd waardoor snelheden variërend van 2.000 tot 8.000 m/min mogelijk zijn. Het gereedschapdesign is verder gebalanceerd en aangepast voor toepassingen in verschillende bewerkingen door het verkorten van benodigde insteltijden. De PKD- cartridges dienen nu alleen nog gepositioneerd en geklemd te worden. Deze aanpassingen geven een uitstekende oppervlaktekwaliteit, creëren optimale instelmogelijkheden voor ideale spaanvorming en maken deze freesbody uitermate geschikt voor hoge verspaningscondities met de mogelijkheid om gelijktijdig te kunnen voor- en nafrezen.

De nieuwe FMT SpeedOne Viper; modern, gebruiksvriendelijk & kostenbesparend op aluminium en aluminiumlegeringen. Klik op onderstaande afbeelding voor aanvullende productinformatie.

Mocht u vragen hebben en/of aanvullende informatie wensen dan vernemen wij dat uiteraard graag.

MMB TOOLS BV >
Alfred van Meegen
Tel. +31 486 451056
info@mmbtools.nl