Hardmetaal Innovaties door Hartmetall Estech

Tijdens de AMB in Stuttgart toonde Hartmetall Estech meerdere innovaties op het gebied van hardmetaal. Naast de eerder gepresenteerde kwaliteit met alternatieve bindmiddelen (RXE- kwaliteit (PDF)) werden er nog 3(!) interessante hardmetaal innovaties geintroduceerd.

 

RCR- kwaliteit voor eroderen (PDF). Naast de bestaande corrosiebestendige RCR17 & RCR24- kwaliteit is de nieuwe RCR30 gepresenteerd. Deze RCR30- kwaliteit heeft in vergelijking tot RCR17 & RCR24 bij een nagenoeg gelijke hardheid een hogere taaiheid & breukvastheid en is hiermee uitermate geschikt voor het eroderen van complexe asymmetrische delen waarbij de kans op spanningsbreuken wordt geminimaliseerd.

RCS- kwaliteit voor de voedingsmiddelenindustrie (PDF). Deze kwaliteit hardmetaal met nikkel- binding is chemisch resistent, tw. bestendig tegen zuren uit voedingsmiddelen, organische oplosmiddelen & logen uit reinigingsmiddelen. In een innovatief  "waterwas- proces" zonder organische oplosmiddelen, worden ongemengde zuivere grondstoffen tot een metallurgisch hoogstaand homogeen hardmetaal verwerkt. Deze kennis en ervaring hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van genoemde chemisch resistente, corrosiebestendige en niet magnetische kwaliteit hardmetaal. Voor deze uitzonderlijke kwaliteit hardmetaal is door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) een uniek certificaat verkregen voor toepassing in de voedingsmiddelenindustrie.

T- Rohlinge uit gecombineerde hardmetaal kwaliteiten (PDF). "Best of both worlds"; was het voorheen onmogelijk om met een hardmetaal T- frees maximale verspaningscondities te realiseren door mogelijke schachtbreuk, dit compromis tussen optimale bewerkingscondities & standtijd is nu opgelost. Het kop- gedeelte uit een harde en slijtvaste kwaliteit hardmetaal wordt gelijktijdig gesinterd met een schacht uit een zachtere en taaiere kwaliteit hardmetaal. Het samenvoegen van een RX7- kwaliteit voor de kop met een RM22- kwaliteit voor de schacht levert een ideale freesbody op voor toepassingen op aluminium, koper, grafiet en composiet materialen. Deze T- Rohlinge worden in diverse standaard diameters en lengtes alsook naar klantspecificatie geproduceerd.

Kijk voor aanvullende informatie over hardmetaal op www.hardmetaal.nu

 

 

Mocht u vragen hebben en/of aanvullende informatie wensen dan vernemen wij dat uiteraard graag.

MMB TOOLS BV >
Alfred van Meegen
Tel. +31 486 451056
info@mmbtools.nl